Fejlesztés

Több mint 300 millió forint uniós forrást nyert el négy Békés vármegyei település

Energetikai fejlesztések valósulhatnak meg a pénzből.

2023.09.12 23:30MTI

Csaknem 354 millió forint uniós forrást nyert el négy dél-békési település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből.

A Békés vármegyei önkormányzat tájékoztatása szerint Békéssámson az önkormányzati napközi konyha energetikai korszerűsítését finanszírozhatja 47 millió forintból. Csanádapáca az Arany János Művelődési Ház energetikai fejlesztését valósíthatja meg mintegy 136 millió forintból. Gádoros a Gondozási Központ energetikai felújítására fordíthat 98 millió forintot; Kardoskút pedig a felújítandó általános iskola és a művelődési ház energetikai korszerűsítésére kapott 73 millió forintot.

Békés vármegyébe megközelítőleg 86 milliárd forint érkezhet a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklusban. Eddig körülbelül 35 milliárd forint pályázati forrásról született döntés.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.