Ingatlan

Az energetikai korszerűsítés előnyösebb lehet a legjobb pénzügyi befektetésnél

Évtizedekig tartó hatása lehet.

2023.06.10 13:41MTI

A legjobb befektetés az épületek energetikai korszerűsítése, nagyobb hozamot és kisebb kockázatot biztosíthat a legjobbnak számító pénzügyi befektetéseknél is a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete szerint.

Közleményükben kiemelik, hogy egy jól megtervezett épületfelújítás jelentős mértékben csökkentheti a tulajdonos költségeit, miközben emeli az ingatlan értékét is.

Különösen azok számára előnyös ez a fajta beruházás, akik gazdaságtalan, költségesen fenntartható házzal rendelkeznek - tették hozzá.

Az egyesület kiemelte, hogy az energetikai korszerűsítés hosszú távra szól, egyszeri beruházásként évtizedekig tartó hatása lehet, az ingatlanokat ezalatt értékesíteni is jobban lehet.

További előny a kisebb kockázat, hiszen az ilyen beruházás folyamatos megtakarítást eredményez. A magas energiaárak még inkább felértékelik a korszerűsítéseket, ráadásul a fenntarthatósághoz is hozzájárulnak - írták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.