Az IMF markában?

Nem kell nekik mentőöv - ezrek vonultak utcára Görögországban

Görögország több nagyvárosában ezrek tüntettek szombaton a kormány által hajnalban jóváhagyott gazdasági mentőcsomag, az EU-val és az IMF-fel kötött megállapodás ellen tiltakozva.

2012.02.11 16:32MTI

Ezrek gyűltek össze az athéni Szintagma téren erős rendőri jelenlét közepette, miközben második napja tart az országban az általános sztrájk. Nincs a görög fővárosban tömegközlekedés, áll a metró, az autóbusz és a troli.

"Tönkreteszik az életünket" - állt a vonulók egyik transzparensén, amely a 130 milliárd dollár fejében kemény megszorításokat követelő EU-ra és IMF-re utalt.

Az északi Szalonikiban szintén több ezer ember vonult fel, hogy tiltakozzék a csőd elkerülésére hivatott megállapodás ellen. Lukasz Papadémosz miniszterelnök, miután hatan kiléptek kormányából - és még mielőtt a kabinet szavazott volna az egyezségről - figyelmeztette kollégáit, hogy katasztrofális kalandba bocsátkozik az ország, ellenőrizhetetlen gazdasági káosz és társadalmi robbanás körülményei jönnének létre, ha elmaradna a megállapodás.

A parlament vasárnap szavaz az egyezségről.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.