Sport

Megműtötték Kovacsics Anikót

Sikeres műtéten esett át Kovacsics Anikó, a női kézilabda-válogatott és a Ferencváros játékosa.

2023.08.23 11:20MTI

A zöld-fehér klub honlapja szerdai beszámolójában kiemelte: a kilencszeres magyar bajnok, tizenkétszeres Magyar Kupa-győztes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes irányító vállát a 2021-es olimpia után operálták meg, a visszatérést követően egyre jobb teljesítmény nyújtott, ez követően sérült meg újra májusban a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen..

"A sérüléskor kicsit megállt körülöttem minden, volt egy kis holtidő arra, hogy végiggondoljam, mit szeretnék" - idézte a weboldal Kovacsicsot, akinek főleg fejben nem estek jól a történtek. Visszatekintve elmondta: alaposan körbejárta a lehetőségeit és az esélyeket arra, hogy folytathassa a játékot. A klub mellett a környezete is nagyon támogatta abban, hogy megtalálja azt az opciót, amelynek segítségével még kézilabdázhat.

"Amikor pedig a Hollandiában végzett vizsgálatok után teljes magabiztossággal vázolták előttem a műtét és a rehabilitáció menetét, illetve azt, hogy valóban orvosolható a probléma, eldöntöttem: belevágok" - fogalmazott a 31 esztendős játékos, aki a műtét, valamint a rehabilitáció sikeres elindítása miatt heteket töltött Hollandiában. A beavatkozás jól sikerült, amint felidézte, szinte fájdalom nélkül telt az a nap, másnap elkezdődött a mobilizáció, két napra rá pedig a passzív mozgatás.

"Rengeteget dolgozom vele, két hét telt már el, a tapasztalataim kiválóak és maximálisan bízom azokban, akiknek a felügyelete alatt vagyok" - emelte ki. Kitért rá, hogy szerdától folyamatos kontroll alatt otthon folytatja a rehabilitációt, és többször kell még kiutaznia Hollandiába.

"A sérüléskor nagyon mélyen voltam lelkileg, de most már pozitívan látom a jövőt, motivált vagyok, és a magam részéről mindent megteszek, hogy minél előbb a pályán lehessek" - szögezte le Kovacsics.

Az elmúlt idényben Bajnokok Ligája-döntős Ferencváros jövő szombaton a Dunaújváros ellen kezdi meg a bajnoki idényt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.