Siker

Kadet vívó Eb - Két arany és egy bronzérem a hétfői csapatversenyekben

A női párbajtőrcsapat és a női kardválogatott arany-, a férfi tőregyüttes pedig bronzérmet nyert hétfőn a kadet vívók foggiai Európa-bajnokságán.

2019.02.25 19:22ma.hu

A párbajtőrözők - Muhari Eszter, Büki Lili, Kollár Kincső, Szarvas Rita összeállításban - a fehéroroszok, a svédek és a lengyelek legyőzésével jutottak be a döntőbe, ahol 45-38-ra bizonyult jobbnak az ukránoknál - a magyar szövetség beszámolója szerint.

A Battai Sugár Katinka, Keszei Kira, Szűcs Luca, Báthory Kata alkotta kardcsapat a németeken és a törökökön keresztül menetelt a fináléig, melyben 45-42-re győzött az oroszok ellen.

A tőrözők - Mihályi Andor, Tóth Gergely, Szemes Gergő és Horváth Soma - az osztrákokon és a németeken sikeresen túljutottak, majd az elődöntőben négy tussal kikaptak az oroszoktól, a bronzmérkőzésen viszont 45-42-re felülmúlták a briteket.

A vasárnap zárult egyéni versenyekben négy magyar érem született: női párbajtőrben Muhari Eszter győzött, Büki Lili harmadik lett, míg férfi párbajtőrben Bartkó Levente és női tőrben Nekifor Erika másodikként végzett.

Az olaszországi korosztályos Eb-n a fiatalabb kadetek keddig foglalják el a pástokat, szerdától pedig az idősebb juniorok következnek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.