Női kosárlabda NB I

Nyolcadszor is bajnok a Sopron

A Sopron hazai pályán 72-44-re legyőzte a címvédő Győrt hétfőn a női kosárlabda NB I három győzelemig tartó döntőjének harmadik mérkőzésén, így 3-0-ás összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállásának nyolcadik bajnoki címét szerezte meg.

2013.04.22 20:25MTI

Az első két meccset 74-55-re, illetve 70-53-ra nyerő házigazdák lendületesen kezdtek, és már a nyitónegyedben tíz ponttal elhúztak. A vendégek az első félidőben még tartották magukat, de a nagyszünetben 39-22 volt az állás.
 
Fordulás után még egyoldalúbbá vált a küzdelem, a harmadik negyedet 21-7-re hozó házigazdák 20, majd 30 pontra növelték a különbséget. A hajrára már nem maradtak izgalmak. A Sopron 3-0-ra megnyerte a finálét, és - a magyar-szlovák középszakaszt leszámítva - veretlenül gyűjtötte be fennállásának nyolcadik bajnoki aranyát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.