Sport

Los Angeles 2028 - Volt rendőrfőnök: 'a legrosszabb hely olimpiára'

A bűnüldözés hatékonyságát tovább csökkentették a területet érintő pénzelvonások.

2023.08.13 16:34MTI

Los Angeles volt rendőrfőnöke szerint a város "a lehető legrosszabb hely az olimpiára". Az insidethegames.biz portál idézte Alex Villanueva szavait, aki szerint a 2028-as nyári ötkarikás játékok házigazdája legfőképpen biztonsági szempontból alkalmatlan olimpiarendezésre. A korábbi seriff, aki 2018 és 2022 között töltötte be a posztot, a politikusokat hibáztatta, amiért a rendőrök száma csökken.

"Szörnyű légkör uralkodik, a politikusok nagyon ellenséges munkakörnyezetet teremtettek, és már senki sem akar rendőrként dolgozni" - támasztotta alá biztonsági aggályait Villanueva, aki szerint a bűnüldözés hatékonyságát tovább csökkentették a területet érintő pénzelvonások.

"Nem lesz elegendő munkaerőnk ahhoz, hogy biztonságos környezetet teremtsünk az olimpiai eseményeknek. Több emberre van szükség, miközben hosszú időbe telik a megfelelő kiképzés" - jelentette ki Villanueva, aki kifogásolta azt is, hogy az ország minden részéből érkeznek a hajléktalanok Los Angelesbe.

Jelenleg körülbelül kilencezer rendőrt foglalkoztat a Los Angeles-i rendőrkapitányság, míg ez a szám 2009-ben, rekordot jelentően 9895 fő volt - írta a portál.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.