Íme egy zserbó bonbon recept
Készíts bon bont saját kezűleg otthon!
A bon bon egy olyan népszerű édességfajta, amit általában a boltban veszünk meg. Most mutatunk gy receptet, melynek segítségével könnyen elkészíthetjük otthon is ezt a csokis finomságot.
2010.08.16 18:00ma.huZserbó bonbon
Hozzávalók:
1 evőkanál baracklekvár 2 evőkanál porcukor 2 evőkanál narancslikőr 15 dkg darált dió 15 dkg aszalt sárgabarack 10 dkg étcsokoládé 6 dkg vaj
Elkészítés módja:
1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk.
2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot.
3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni.
4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba.
Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is.