A csili kétszer csíp, de megéri
Csípős ételek fogyasztásával hatékonyabban fogyhatunk
A csilipaprika fogyasztása serkenti az anyagcserét és segít a zsírégetésben - derült ki egy új amerikai kutatásból.
2010.06.18 19:45medipress.hu
A University of California kutatói azt állítják, a csípős paprikával ízesített ételek oxidálják a lerakódott zsírrétegeket és az anyagcserét is serkentik. Az érzékenyebb ízlelőbimbókkal rendelkezők is profitálhatnak a csilipaprika jótékony hatásaiból anélkül, hogy meg kellene küzdeniük a csípős ízzel. A csípős paprikák fő alkotóelemét, a kapszaicint ugyanis a nem csípős paprikákban is megtalálták.
A kutatók a csilipaprika étrendre gyakorolt hatását tanulmányozták, miután felkeltette érdeklődésüket, hogy a csípős paprika megizzasztja az embereket. 34 férfit és nőt kértek meg kalóriaszegény étrend fogyasztására, miközben nem csípős paprikát vagy placebót is kaptak. A legtöbb kapszaicint fogyasztóknál az energiafelhasználás csaknem kétszerese volt a kontrollcsoportban mért értéknek.