HR

Bill Gates állásinterjúin a szexuális életükről kérdezték a nőket

A milliárdos magánhivatala állítólag házasságon kívüli viszonyokról, nemi betegségekről és meztelen szelfikről faggatta a női jelentkezőket.

2023.06.30 13:29ma.hu

Bill Gates milliárdos, a Microsoft társalapítója a szexuális életükről szóló tolakodó kérdések sorozatának vetette alá a női állásjelölteket magánhivatala, a Gates Ventures felvételi eljárásának részeként - jelentette a Wall Street Journal több jelentkezőre és az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

A nőket állítólag arról kérdezték, hogy volt-e házasságon kívüli viszonyuk, "táncoltak-e korábban dollárért", vannak-e meztelen szelfik a telefonjukon, milyen pornográfiát szeretnek, van-e valamilyen szexuális úton terjedő betegségük, és más kíváncsi kérdéseket tettek fel a szexuális életükről, valamint a drogfogyasztásukról.

Bár a forrás a WSJ-nek elmondta, hogy a kikérdezés - amelyet a Concentric Advisers kockázatkezelési tanácsadó cég végzett - célja olyan információk feltárása volt, amelyek potenciálisan felhasználhatók Gates és cégei kompromittálására vagy zsarolására, a csatornának nyilatkozó férfi állásjelöltek egyike sem emlékezett arra, hogy ilyen vagy hasonló kérdéseket tettek volna fel nekik.

Gates szóvivője azt mondta, hogy az irodájának nem volt tudomása arról, hogy ilyen kérdéseket tettek volna fel a Gates Ventures nevében, és ragaszkodott ahhoz, hogy ezek megsértették volna a vállalkozói szerződést, amely megköveteli a foglalkoztatás előtti szűrési törvények betartását. A Concentric egyetértett ezzel, és azt sugallta, hogy az érzékeny információkat önként adhatták meg. A szövetségi törvény tiltja, hogy a munkáltatók kérdéseket tegyenek fel a jelölt orvosi vagy pszichiátriai előéletéről.

A pályázók azzal ellenkeztek, hogy az interjúztató nemcsak a magánéletükről tett fel kérdéseket, hanem kifejezetten az állásajánlatot kötötte az interjún nyújtott teljesítményhez, amit a Concentric beleegyező nyilatkozata is alátámaszt. Aláírásával a leendő alkalmazottak beleegyeztek, hogy a Gates Ventures "a foglalkoztatásra való alkalmasság felmérésére" egy "viselkedési értékelést" használjon fel, amely magában foglalja a drog-, alkohol-, orvosi és pszichiátriai előzményeket. A nyomtatvány aláírásával a Concentric engedélyt adott a "rendkívül érzékeny információk" nyilvánosságra hozatalára is, de "nem teszi lehetővé a szexuális úton terjedő betegségek újbóli nyilvánosságra hozatalát".

Gates 2020-ban távozott a Microsoft igazgatótanácsából, egy belső vizsgálat közepette, amely a milliárdos számos állítólagos viszonyának egyikét, egy, a cégnél alkalmazott mérnökkel való "nem megfelelő" kapcsolatot vizsgálta. A Microsoft munkatársai állítólag "irodai zsarnoknak" tartották őt, amiért hajlamos volt szexuális helyzetekbe kényszeríteni a neki dolgozó nőket.

Az elítélt szexuális bűnöző Jeffrey Epstein állítólag az orosz bridzsezővel, Mila Antonovával folytatott viszonyával próbálta megzsarolni Gatest. Bár ez a próbálkozás állítólag kudarcot vallott, a pénzemberről úgy tartják, hogy rendszeresen zsarolt befolyásos férfiakat kiskorú lányokból álló háremével, az ingatlanjaiban elrejtett hang- és videofelvevő eszközökkel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.