ByeAlex képviseli hazánkat

Eurovíziós Dalfesztivál - indul a döntő

Ma rendezik a svédországi Malmőben az 58. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója méretteti meg magát, köztük a magyar ByeAlex Kedvesem című dalával.

2013.05.18 07:47MTI
Fotó: MTI

A Malmö Arenában elsőként a Franciaországot képviselő Amandine Bourgeois énekli el L'enfer et moi (A pokol és én) című dalát. 

A csütörtöki elődöntőből a fináléba került ByeAlex és a Kedvesem 17.-ként hangzik el a 26-os mezőnyben. 

A további döntős országok: Litvánia, Moldova, Finnország, Spanyolország, Belgium, Észtország, Fehéroroszország, Málta, Oroszország, Németország, Örményország, Hollandia, Románia, az Egyesült Királyság, Svédország, Dánia, Izland, Azerbajdzsán, Görögország, Ukrajna, Olaszország, Norvégia, Grúzia és Írország. 

Az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazatait, valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es voksokat egyenlő arányban veszik figyelembe (saját országra nem lehet szavazni).
 
A verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Bakuban egy svéd énekesnő, Loreen nyert Euphoria című dalával. Az M1 élőben közvetíti a döntőt egyenesen helyszínről.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.