Ha még önmagában nem lenne elég...

Fokozzuk az élvezetet: itt a mézes krémes

Ha szeretnénk egy igazi finomságot, krémest, ami még fel is van turbózva, készítsük el otthon a mézes változatot.

2012.05.22 06:29ma.hu - Fotó: eszterlancfoz.blog.hu

A krémes sokak kedvence, de ha még egy kicsit meg is bolondítjuk, különösen letehetetlen sütemény válik belőle! Hogy készül a mézes krémes?

Fotó: eszterlancfoz.blog.hu

Hozzávalók:

- 9 kanál méz
- 9 kanál tej
- 10 dkg vaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 30 dkg liszt

A meglangyosított tejben a szódabikarbónát jól kikeverjük, a beletett 30 dkg liszttel összedolgozzuk, 4 cipóra vesszük. Tepsi alján kinyújtjuk de előtte be kell vajazni.

Krém:

- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vanilíáscukor (összedolgozzuk).

Főzött krém:

1/2 l tejben 3 kanál lisztet felfőzünk, ha kihűlt összekeverjük a krémmel. A tortalapokat megkenjük a krémmel egyik lap közé lekvárt is tehetünk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.