Elmaradhatatlan desszertek télen
Gesztenyéből golyót!
A téli desszertek közül nem hiányozhat egy gesztenyés fogás - készítsünk gesztenyegolyókat, ha még nincs a "repertoárban".
2012.02.10 06:29ma.huA gesztenyepüré közkedvelt desszert, de ne feledkezzünk el róla, hogy még sok egyéb édesség is készíthető gesztenyével, így a gesztenyegolyók is.

Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál szörp (Jaffa)
- meggyszemek
- tortadara vagy 5 dkg lereszelt étcsokoládé
A gesztenyemasszát villával összetörjük, összekeverjük a megpuhult vajjal és annyi szörppel, hogy formálható legyen.
Golyókat készítünk, mindegyik közepébe meggyszemet teszünk és meghempergetjük a tortadarában.