Sajttal és sonkával készül
Bundát hord, de nyári étel az aszalt szilvás pulykamell!
Összefut a nyál a szánkban, ha a sonkával, sajttal és aszalt szilvával készülő pulykamellre gondolunk: most el is készíthetjük!
2011.09.03 07:30ma.hu - Fotó: staceysnacksonline.com
Remekül hangzik a neve, az aszalt szilva pedig különleges ízt kölcsönöz a sajtos-sonkás pulykamellnek. Ráadásul ribizlis körettel az igazi!
Hozzávalók:
- 40 dkg kimagozott aszalt szilva
- 8 szelet pulykasonka és trappista sajt
- a bundázáshoz:
- 16 dkg liszt
- 4-5 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- az alufólia megkenéséhez és a sütéshez: olaj
Az aszalt szilvát, ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük.
Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan feltekerjük. Egy lábosban vizet forralunk, kissé megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük.
10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. A húst a fóliából kibontjuk, azután lisztbe, felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
Bő olajban megsütjük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül ferdén felszeletelve tányérra tesszük. Köretnek ribizli illik hozzá.
Kapcsolódó írások:
- Mmm! Avagy szalonnás bűnözés, második felvonás
- Jólesik egy kis bűnözés a szalonnával...
- Milyen egy boros mikrós mártás?
- Amikor a pizzasütő padlizsánt ragad
- Brokkolit dióval? Ráadásul metélttel?
- ...hogy ne legyen unalmas a sült csirke!
- Igazi különlegesség: próbálja ki a francia halsalátát!
- Rántottát olaszul?
- Jól jön a nyárra egy új krumplisaláta!