Programajánló

Huszonhat kórus és 48 koncert a XII. Kórusok Éjszakáján

Huszonhat kórus összesen 48 koncertet ad különböző műfaji kategóriákban az immár tizenkettedik alkalommal megrendezendő Kórusok Éjszakája nyári eseményén. A rendezvény június 8-án lesz a VIII. kerületi Palotanegyedben.

2024.05.28 13:13MTI

A Kórusok Éjszakája, amelyet télen és nyáron is megrendeznek, amatőr fesztivál. Célja felhívni a figyelmet arra, hogy énekelni bárhol és bármikor jó - közölték a szervezők.

Az esemény június 8-án 16 órakor az Éneklő Térrel kezdődik a Pollack Mihály téren, ahol az ország számos pontjáról és külföldről érkező kórusok bemutatkoznak.

A program helyszíneit a VIII. kerületi Palotanegyed izgalmas belső és külső terei adják: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, annak Gesztenyés kertje, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Szent Anna Kollégium, a Lőrinc pap tér 3., a Krúdy utca 11., a Krisztus Király Plébánia Kápolnája és a Párbeszéd Háza.

Az est folyamán 26 kórus összesen 48 koncertet ad különböző műfaji kategóriákban (világzene/folk, hagyományos zene, könnyűzene, 20. századi/kortárs zene, régizene), majd a fesztivál a Közös énekléssel zárul a Pollack Mihály téren, ahol a közönség, a fellépők és a szervezők közösen tapasztalhatják meg az együtt éneklés örömét és varázsát.

A Kórusok Éjszakáját Tóth Árpád művészeti vezetésével a Csíkszerda Egyesület önkéntesei, a Csíkszerda kóruscsalád tagjai szervezik. Részletes információ az eseményen fellépő kórusokról, programról, valamint a jegyvásárlásról a www.korusokejszakaja.hu-n érhető el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.