Kultúra

Elindult a Magyarország 365 fotópályázat online galériája

A képek között természetfotók, tájképek, épületfotók és közösségeket ábrázoló alkotások, amatőr, profi és világversenyeken díjazott fotósok képei is helyet kaptak.

2024.03.14 21:30MTI

Elindult a Magyarország 365 fotópályázat online galériája, ahol művészi nyomat formájában megvásárolhatók a pályázatra beküldött színvonalas alkotások - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a képek között természetfotók, tájképek, épületfotók és közösségeket ábrázoló alkotások, amatőr, profi és világversenyeken díjazott fotósok képei is helyet kaptak.

Az online galéria célja, hogy a magyar nappalikat ne csak amerikai sárga taxikat ábrázoló képek díszítsék, hanem Magyarországot bemutató magas színvonalú alkotások - idézi a közlemény Fodor Csabát, a kezdeményezést szervező Magyar Örökség Kezdeményezés Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.

A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítsék az alkotókat, és a bevételből támogatni tudják munkájukat. Az online galéria anyaga jelenleg 250 képet tartalmaz, ezt folyamatosan szeretnék majd bővíteni.

A következő hetekben a könyvesboltokba kerül a Magyarország fotóalbuma című kiadvány is, nyáron kiállítást szerveznek, ősszel pedig hatodik alkalommal ismét meghirdetik a fotópályázatot - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.