Program

Művészetek Völgye - Hatvan százalékkal többen vettek jegyet, mint tavaly

Idén több új helyszínnel bővült a fesztivál palettája is.

2017.07.31 01:17MTI

Hatvan százalékkal több jegyet adtak el a Művészetek Völgyére, mint tavaly, és összesen mintegy 200 ezren voltak a rendezvényen - közölték a fesztivál szervezői.

A 27. Művészetek Völgye tíz napig várta a látogatókat Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden; az első hétvégén közel 60 ezren, a további hét napon pedig 140 ezren fordultak meg a Művészetek Völgyében.

Mint közölték, idén több új helyszínnel bővült a fesztivál palettája: Szirtes Edina Mókus kicsiny kertjében színészek, muzsikusok és mesélők adták egymásnak a kilincset, Kőbánya Udvarában mindenki megtalálta a neki tetsző muzsikát. Az idei fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne a Cirque du Tókert volt, amely az újcirkusz és a kortárstánc neves hazai társulatait vonultatta fel a Vigántpetenden felállított valódi cirkuszi sátorban.

A fesztiválon a hazai könnyűzenei színtér legnépszerűbb zenekarai mellett fellépett a francia Deluxe és a Nouvelle Vague, valamint az amerikai Pink Martini feat. China Forbes.

A Momentán Udvar legkedveltebb vendégei voltak Dolák-Saly Róbert, Ganxsta Zolee és Zacher Gábor, de a naponta jelentkező Éjjel-nappal Momentán című improvizációs szappanopera is nagy sikerrel futott. Harcsa Veronika saját udvarában a magyar dzsessz legjelesebb képviselőivel, a 10 nap alatt összesen 40 dzsesszkoncerttel várta a látogatókat.

Hobo idén versestjeivel varázsolta el közönségét saját udvarában Taliándörögdön. Idén először volt jelen a Magyar Nemzeti Filmarchívum a fesztiválon; népszerű volt az animációsarok, ahol a gyerekek maguk rajzolhattak filmkockákat, amelyeket egy 90 éves géppel aztán mozgásba is hozhattak.

A Völgykomolyzene és Virtuózok helyszínén, a római katolikus templomban a 10 nap alatt több mint 30 koncert várta a látogatókat.

Idén Taliándörögd várta a színház szerelmeseit: több száz embert fogadott az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló három színházi helyszín.

A Nemzeti Szín-Téren, az SZFE Globe és a Fidelio Színház Színpadán közel 70 előadást láthattak a nézők.

A Művészetek Völgyében ezúttal 211 kézműves és 60 vendéglátós vett részt - közölték a fesztivál szervezői.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.