Gittegylet

Posztolj verset az utcára! Költészet napi gerillaakcióra fel!

József Attila születésnapján árasszuk el versekkel Magyarország utcáit.

2016.04.11 09:01ma.hu

Mi történt 2015 április 11-én? Talán a résztvevők közül sem mindenki tudja, hogy a világ eddigi legnagyobb költészeti akciójának közreműködőjévé vált.

A Gittegylet által szervezett tavalyi megmozdulás lényege az volt, hogy minél szokatlanabb felületeken verseket helyezzünk el (hirdetőoszlopon, faliújságon, járdán stb.), a hétköznapokból kizökkenve/kizökkentve a szemlélődőket kifejezzük a versek iránti szeretetünket, így ünnepelve József Attila születésének 110. évfordulóján a magyar költészetet.

Az egyéni résztvevőkön kívül számos iskola vagy iskolai osztály, könyvtár, civil szervezet, művelődési ház stb. csatlakozott az eseményhez, összekötve a versposztolást saját költészet napi eseményükkel.


gittegylet

Április 11-én ismét várják a fényképeket a posztolt, vagy valahol megtalált kiposztolt versekről a posztoljverset.hu oldalon.

A kép lehet mobilos, fényképezőgépes, ti is szerepelhettek rajta – szelfizz a kedvenc verseddel! :) -, bármilyen minőségű, a lényeg, hogy a kiposztolt vers látható legyen és írjátok oda, hogy hol készült. Fontos, hogy tartsátok szem előtt a hatályos törvényeket, csak ott posztoljatok, ahol nem tilos a kiragasztás - írja a gittegylet.com.

Az eseményhez itt tudtok csatlakozni, ismerősöknek ajánlani: Posztolj verset az utcára! – 2016

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.