Könyvajánló

Legendavadászok a Szent Korona nyomában

Izgalmas időutazásra és közös gondolkodásra hívja olvasóit a 2038 - avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai című regény. A szerző, K.T. Zelenay olyan tényeket és elméleteket dolgoz fel, amelyek akár átírhatják a történelemkönyveket is. A rejtélyekre vágyó kalandorok a Szent Korona kódolt üzeneteinek nyomába eredhetnek, és eddig ismeretlen információkat olvashatnak uralkodók és történelmi személyiségek életéről.

2014.04.15 13:46ma.hu

A 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai című új könyvében a valóságot és a fikciót, a tényeket és a feltételezéseket ötvözi K. T. Zelenay. Az elsőkötetes író szerint kétféle ember létezik: aki hiszi, hogy a Szent Korona természetfeletti hatalommal bír, és aki még nem tud róla. Egyes elméletek szerint a magyar koronázási ékszer egyfajta naptár, amely a világtörténelem minden fontos dátumát kódolva tartalmazza, ezért rokonságban áll a maják naptárával, az egyiptomi piramisokkal vagy a Stonehenge-el. Mások szerint a Szent Korona egyfajta kondenzátor, és a felépítése szerint alkalmas arra, hogy valamiféle energiát felvegyen, tároljon, illetve átadja azt a viselőjének. A szerző említést tesz olyan királyainkról is, akik a Szent Korona hatalmával élve az időutazással is kacérkodtak, és megemlíti, hogy akad olyan is, aki örökre eltűnt, és halálának pontos oka máig nem tisztázódott. A regényben felbukkannak Róma, Bécs, Isztambul, London, Pozsony, Esztergom, Budapest, Székesfehérvár és Pannonalma építményei, amelyek jellegzetes jegyei, iratai, freskói, könyvei kódként várják a titkokra vadászó kalandorokat. K. T. Zelenay regénye az államalapítástól egészen napjainkig játszódik, de visszanyúlik Attila korába is. A könyv egyebek mellett feleleveníti, hogy Bakócz Tamás éveken át teljesített szolgálatot Rómában, és a nevéhez kötődik a Sixtus-kápolna freskóihoz fűződő munkálatok irányítása is. Így pedig talán az sem elképzelhetetlen, hogy a világ leghíresebb festményei is viselnek magukon a magyar történelemre vonatkozó fontos utalásokat. A regény odáig merészkedik, hogy Mátyás király és Leonardo da Vinci lehetséges kapcsolatát is részletezi.

A 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai című könyv célja, hogy szórakoztató módon adjon át ismereteket a magyar történelem ezer esztendejéből, és kérdéseket vessen fel. K.T. Zelenay nemcsak az iskolákban megtanult alapokat eleveníti fel, hanem azon momentumokat is feltárja, amelyek a múlt iránt eddig kevésbé érdeklődőnek is varázslatossá, izgalmassá teszik ezeket a történeteket. A regény a jelek szerint hamar megtalálta a közönségét, hiszen a könyv Facebook-oldalán már a megjelenése előtt nyolcezernél többen követték nyomon a közzétett részleteket. A 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai jelenleg országszerte kapható az Alexandra Áruházakban, a Libri, a Líra és az Anima könyvesboltokban, valamint interneten is megrendelhető magyarországi és külföldi címekre.
 
A szerző, K.T. Zelenay eredetileg régésznek készült, de végül egészen más területen kötött ki. Az elmúlt másfél évtizedben különböző munkakörökben és pozíciókban rádió- és tévécsatornáknál, valamint online vezetőként dolgozott.  Gyermekkori álmát váltotta valóra a 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai című könyvvel, amelynek második, teljesen fikciós folytatása a tervek szerint még idén megjelenik. 

Részletek:
http://www.2038akonyv.hu
https://www.facebook.com/2038aregeny


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.