Középpontban a hal és vadhús
Megnyílt a Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison
Megnyílt pénteken a Kézművek Magyar Ízek Vására Budapesten, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató vásár központi terméke idén a hal- és vadhús.
2013.11.08 13:27MTI
A háromnapos vásár helyszíne a budapesti Millenáris park B-épülete, ahol az esemény a Vadászkamara Kürtegyüttesének bemutatójával vette kezdetét.
A vendégeket az épületben mintegy száz kiállító várja több mint ötezer ízt képviselő termékkel - mézekkel, lekvárokkal, szörpökkel, sonkákkal, sajtokkal, pálinkákkal, fűszerekkel és tejtermékekkel. Idén első alkalommal az épületen kívül kialakított szabadtéri piactéren további mintegy harminc termelő kínálja húskészítményeit: vad- és halhús mellett vásárolhatók szürkemarha-, mangalica-, szarvas-, pisztráng-, sőt medvekülönlegességek is.
"Halfogyasztás tekintetében sereghajtók vagyunk az Európai Unióban, hiszen a 22 kilogramm per év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kilogramm halat fogyasztunk. Ezért gondoltuk úgy, hogy a vadászszezon alkalmával a vad és a hal lesz a mostani vásár középpontjában - mondta el Pap Krisztián, a rendező Magyar Delikátesz Kft. ügyvezetője.
Újításként - a kedvezőbb jegyárak mellett - a látogatók 300 forintos kuponok formájában a vásáron is levásárolhatják a belépő árát.