Palya Bea is a vendégek közt

Kiállítással, koncertekkel nyit a szekszárdi Művészetek Háza

Tolna megyei képzőművészek reprezentatív tárlatával, madrigálkoncerttel nyílik meg jövő kedden az Agora program keretében átalakított szekszárdi Művészetek Háza, amelynek következő vendége Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs lesz.

2013.05.05 00:29MTI

A huszonhét festő-, grafikus- és szobrászművész a szeptember 15-ig látható kiállításon két-három új alkotással jelentkezik - mondta el az MTI-nek a tárlaton festőművészként is megjelenő Baky Péter, a kiállítás kurátora. 

Az esemény a Tolna megyei kortárs képzőművészet keresztmetszetét nyújtja; az expresszív, lírai realizmust képviselő szobrászok - Adorjáni Endre, Cyranski Mária -, a dél-dunántúli tájakat festő Molnár M. György, kísérletező formavilágú bronzplasztikáiról ismert Szatmári Juhos László mellett több fiatal művész mutatkozik be.
 
Láthatók lesznek a tárlaton Támuly Zsuzsanna, a Fondéria Művészeti Egyesület szobrásza, Fusz Mátyás festőművész és a jelenleg is képzőművészeti tanulmányait folytató Gwizdala Dáriusz művei. A tárlatot és a Szekszárdi Madrigálkórus koncertjét a látogatók az egykori zsinagógából kialakított Művészetek Háza idén megújított koncert- és kiállítóterében, az épület áttetsző térszerkezetében, új megvilágítással élvezhetik. 

A ház második programján, jövő pénteken Palya Bea lép színpadra Duók című produkciójával. Az énekesnő vendége Szokolay Dongó Balázs (szaxofon) és néhány dal erejéig Fassang László (orgona) lesz. A koncert előadói a magyar, a bolgár népdalkincsből, egyházzenei darabokból merítenek, és improvizációkkal születő új darabokat is komponálnak a színpadon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.