Bűnügy

12 éves fia szeme láttára lőttek agyon egy férfit, miután összeszólalkozott egy helyi bandával

A helyszínre látogató Ulf Kristersson svéd miniszterelnök szigorú intézkedéseket ígért.

2024.04.12 08:05MTI

Agyonlőttek egy 39 éves lengyel férfit szerda este Stockholmban, miután összeszólalkozott egy helyi banda fiatal tagjaival. A helyszínre látogató Ulf Kristersson svéd miniszterelnök szigorú intézkedéseket ígért az országban garázdálkodó bűnbandák ellen.

A férfit a 12 éves fia szeme láttára lőtték le, amikor Stockholm Skarholmen negyedében kerékpáron egy uszoda felé tartottak.

Médiajelentések szerint a férfi és a fia egy aluljáróban futott bele a bandatagokba, szóváltás kezdődött a férfi és kamaszok között, majd eldördült a halálos lövés. Médiajelentések Az Aftonbladet és az Expressen című svéd napilapok szerint a férfit azért gyilkolták meg, mert korábban tájékoztatta a rendőrséget a környéken drogot áruló fiatalokról. "Nem akarta, hogy a fia ilyen környezetben nőjön fel" - írták a lapok. Ezt a rendőrség nem erősítette meg. Médiajelentések A svéd rendőrség nem nyilatkozott a PAP lengyel hírügynökségnek az elkövető indokairól, és egyelőre senkit sem vettek őrizetbe. Médiajelentések Csütörtökön stockholmiak virágokat helyeztek el, és gyertyákat gyújtottak a tetthelyen. Ulf Kristersson miniszterelnököt és Magdalena Anderssont, az ellenzék vezetőjét is oda várták. A kormányfő közleményében leszögezte: "Sohasem adjuk fel. Le fogjuk győzni a bandákat!". Médiajelentések Svédországban 2023-ban minden korábbi mértéken túlment a bandaháború, a kábítószer-kereskedelem ellenőrzéséért folyó harc közepette rekordot döntött a lőfegyveres bűncselekmények száma. Médiajelentések A bandák fiatalkorúakat toboroznak, akiket a koruk miatt nem lehet büntetőjogilag felelősségre vonni, egyes elkövetők csak tizenkét évesek. Médiajelentések A bűnbandák által elkövetett erőszak megfékezése céljából a svéd parlament szerdán fogadott el egy törvényt, amely felhatalmazza a rendőrséget, hogy meghatározott körzetekben ideiglenesen motozást végezzen bűncselekmény gyanúja nélkül is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.