Bűnügy

Késsel és baltával ejtett túszul 15 embert egy férfi egy svájci vonaton

A rendőrség végül agyonlőtte.

2024.02.09 08:12MTI

Késsel és baltával felfegyverkezve közel négy órán át túszként tartott fogva egy férfi csütörtök este Svájc egyik regionális vonatán 14 utast és egy mozdonyvezetőt, mielőtt a rendőrség agyonlőtte.

Eric Kaltenrieder főügyész sajtótájékoztatón elmondta, hogy a - helyi idő szerint - 22 óra 15 perckor végrehajtott rendőri akciót követően az utasok sértetlenül elhagyhatták a vonatot.

A gyanúsított egy 32 éves iráni állampolgárságú menedékkérő volt. Az indíték egyelőre tisztázatlan.

Az utasok a svájci fővárostól, Berntől mintegy 65 kilométerre nyugatra fekvő Essert-sous-Champvent megállóhelyen megállt vonatról riasztották a rendőrséget. A rendőrség közlése szerint a vonat ajtajai zárva voltak. Több mint 60 rendőr vette körül a szerelvényt.

A túszejtővel tolmács segítségével - részben WhatsApp alkalmazáson keresztül - vették fel a kapcsolatot.

A rendőrség nem közölte, hogy mit akart a férfi.

Végül akkor ragadták meg a lehetőséget a beavatkozásra, amikor az elkövető rövid időre eltávolodott a túszoktól. Robbanóanyaggal terelték el a figyelmét. A túszejtő ezután baltával támadt egy rendőrre, ő azonban agyonlőtte a támadót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.