Baleset

Titanic 2.0 - Videón, ahogy a tengerjáró hajó jéghegynek ütközik

Egy mostanra futótűzként terjedő videón jól látható, ahogy egy hajó jéghegynek ütközött Alaszkában.

2022.07.03 13:01ma.hu

Az egyik utas nem sokkal 10 óra előtt rögzítette azt a felvételt, amelyen a jéghegy közvetlenül az ütközés után látható.

A Norwegian Sun csütörtökön érkezett Seattle-be. A jéghegy egy részének ütközött szombaton a Hubbard-gleccser közelében, az Alaszka déli részén lévő vizeken.

A 848 láb hosszú hajót visszafordították Juneauba, ahol ellenőrzésnek vetették alá. A hatóságok engedélyezték, hogy alacsonyabb sebességgel haladjon Seattle felé.

Egy nevadai család, amely a fedélzeten tartózkodott, azt állítja, hogy a becsapódás olyan hangot adott, mintha egy ajtó hangos becsapása lett volna.

"Aztán hirtelen, bumm, az egész hajó megremegett" - mondta Benjamin Talbott szemtanú.

Videóján hallható, ahogy azt kiáltja: "Ó, Istenem, ez a Titanic 2.0!". Mint elmondta, nem "kiborult", hanem inkább a jéghegy méretén csodálkozott. Később pedig háláját fejezte ki a hajó személyzetének, akik szerinte végig profin és higgattan kezelték a balesetet.

A Sun azóta Seattle-ben kötött ki javítás céljából.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.