Baleset

Épp ünnepelték, mire leesett biciklijéről Joe Biden - videó

Az elnök akkor esett el, amikor megállt a támogatói előtt.

2022.06.18 18:01ma.hu

Joe Biden amerikai elnök szombaton a Delaware állambeli Rehobothban leesett a kerékpárjáról, miközben megállt, hogy üdvözölje támogatóit. A 79 éves elnök nem szorult orvosi ellátásra - közölte a Fehér Ház.

Az esetről készült videofelvételen látható, amint Biden kis sebességgel átkel egy utcán, majd egyik lábát leteszi az aszfaltra, mintha le akarna szállni a kerékpárjáról. Ehelyett az elnök a földre zuhant, és az oldalára érkezett.

Bident, aki sisakot viselt, az emberek segítették talpra. Miután röviden beszélt a kerékpárútja mentén összegyűlt kisszámú támogatói tömeghez, tovább tekert.

A Fehér Ház szerint Biden azután esett el, hogy "a lába beleakadt a pedálba", de nem szorult orvosi ellátásra.

Bident gyakran látták kerékpározni a tengerparti Rehoboth városában. A 2020-as választási kampánya során támogatói ezekre a biciklitúrákra mutattak rá, mint a volt alelnök életerejének bizonyítékára, a hivatalban lévő elnök, Donald Trump mentális és fizikai egészségével kapcsolatos támadásai közepette.

A 2020-as választások óta azonban számos incidens vetette kétségbe Biden egészségi állapotát. A beszédek és rendezvények során elkövetett verbális baklövései és nyilvánvaló zavarodottsága mellett Biden 2020 novemberében eltörte a lábát, miközben kutyáival játszott, és tavaly decemberben látták, amint háromszor elesett a lépcsőn, miközben felszállt az Air Force One-ra.

Egy nemrégiben készült Harvard-felmérés szerint az amerikaiak 53%-ának "kétségei vannak Biden mentális alkalmasságával kapcsolatban", míg 62% úgy véli, hogy "látszik rajta, hogy túl öreg az elnöki poszthoz".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.