Bűncselekmény

Több mint ötmillió forintnyi ékszert zsákmányolt egy betörő Szombathelyen

A rendőrök a tolvajt többrendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vették.

2024.04.17 15:59MTI

Öt és fél millió forintnyi ékszert, parfümöt és illatszert zsákmányolt egy férfi, aki a gyanú szerint betört egy szombathelyi ékszerüzletbe - közölte a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Fotó: police.hu

A rendőrségre kedd reggel 5 órakor ékezett bejelentés arról, hogy betörték az ékszerüzlet üvegajtaját és ékszereket vittek el. A szombathelyi rendőrök a közterület-felügyelet kamerarendszerén észrevették, hogy egy férfi az utcában gyanúsan viselkedik, ezért igazoltatták, de akkor csak egy üres utazótáska volt nála - írták.

Hozzáfűzték: a férfi vonatra szállt és Celldömölkre utazott, ahol azonban a szombathelyi nyomozók jelzése alapján járőrök vártak rá. Ismét ellenőrizték, és ekkor már egy ékszerekkel és parfümökkel, valamint egyéb használati tárgyakkal teli táska volt nála, ezek eredetével nem tudott elszámolni, ezért elfogták és előállították.

A kihallgatás során kiderült, hogy a férfi útközben két autót is feltört, az azokból elvitt tárgyakat is megtalálták nála.

A rendőrök a tolvajt többrendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vették - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.