Tragikus baleset

Egy milliárdos exdiplomata zuhant le a kisrepülővel Ráckeresztúrnál

A 60 éves dr. Magyari József és a 19 esztendős utasa szörnyethaltak, esélyük sem volt a túlélésre.

2024.04.15 08:11ma.hu

Korábban konzulként is szolgált, számos céget vezetett, valamint egyetemen is oktatott az a milliárdos üzletember, aki műrepülő figurák végrehajtása közben zuhanhatott le szombat délelőtt - írja hétfői cikkében a Blikk.

Mint ismeretes, szombaton délelőtt egy kisrepülőgép csapódott Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre, a gép mindkét utasa az életét vesztette a balesetben. A Blikk értesülése szerint a gépet a 60 éves dr. Magyari József vezette - neki és 19 esztendős utasának esélyük sem volt a túlélésre.

A Blikk megtudta, hogy a repülő korábban Besenyei Péteré, az ismert pilótáé volt, aki a lapnak elmondta: "Meg kell várni a kivizsgálást, hogy megtudjuk, mi történt. Jelen pillanatban ennél többet nem tudok mondani." Hozzátette: a gép új tulajdonosával jól ismerték egymást.

A lap szerint Magyari József a rendszerváltás óta számtalan fontos állami és piaci pozíciót töltött be - a 90-es években egy vagyonkezelőt irányított, később pénzügyi és tanácsadó cégek felügyelőbizottságában is feltűnt, 2013-2014 között rövid ideig a külügyi tárca főtanácsosa volt, majd egy éven át Magyarország szingapúri nagykövetségén dolgozott konzulként. Az elmúlt időszakban egy állami tulajdonú energetikai cég elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be, ezzel párhuzamosan pedig a saját vállalata ügyeit is intézte.

Magyari József az olvasást, az utazást és a sportot vallotta hobbijának, és gyerekkora óta rajongott a repülésért - írja a Blikk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.