Szír határsértőket szállított

Iraki embercsempészt fogtak el Garán

Egy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező iraki embercsempészt fogtak el a Bács-Kiskun megyei Garán, mert három szír határsértőt szállított autójával.

2013.02.19 09:47MTI

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a stabil hőkamera kezelője hétfőre virradó éjszaka vette észre, hogy hárman tiltott határátlépést követettek el, majd mozgásukat követte Bácsszentgyörgyig. A szír határsértőket egy iraki állampolgár autóval vitte tovább Garáig, ahol a menekültek kiszálltak. 

Ezt egy helyi lakos látta és bejelentette. A sofőrt Gara belterületén feltartóztatták, majd őrizetbe vették, és embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. A szíriai állampolgárokat - akik menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be - a békéscsabai befogadó állomásra szállították. 

Vasárnap este a határrendészek elfogtak még öt tunéziai, két algériai, valamint három koszovói állampolgárt is. A koszovóiak menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be. Őket is Békéscsabára szállították.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.