Fintech

Egyedülálló digitális aláírást fejlesztettek a Benker magyar fejlesztői

A Benker blokklánc alapú neobank januárban kapott pénzügyi szolgáltatói engedélyt a Litván Nemzeti Banktól.

2022.04.01 16:33MTI

Egyedülálló digitális aláírást fejlesztettek a Benker magyar fejlesztői - közölte a cég pénteken.

A fejlesztők szerint az Ethereum 2.0 hitelesítési problémájának megoldására létrehozott matematikai alapon működő digitális hitelesítési technológia az egész bankrendszert megreformálhatja.

A magyar szakemberek által fejlesztett Benker az Európai Unió első olyan pénzügyi szolgáltatója, amely teljes egészében blokklánc technológiával működik. A Litván Nemzeti Banktól kapott Elektronikus Pénzkibocsátói engedély alapján az Európai Unió teljes területén jelen lesz, idén induló szolgáltatásaira már lehetővé tette ügyfeleinek az előregisztrációt.

A Benker blokklánc alapú neobank januárban kapott pénzügyi szolgáltatói engedélyt a Litván Nemzeti Banktól, és 600 ezer euró (214 millió forint) jegyzett tőkével kezdi meg működését várhatóan az Európai Unió teljes területén.

Korábban az MTI kérdésére a pénzügyi társaság közölte: a Benker mögötti, ma már felügyelt intézmény jegyzett tőkéjét két körben - 350 ezer és 250 ezer euró - fizették be az alapítók.

A társaság költségei ezen felül meghaladták a 2 milliárd forintot, amiben benne van a saját fejlesztésű, kifejezetten a pénzügyi szektorra tervezett hibrid blokklánc rendszer, a Natrix létrehozása és egyéb fejlesztések költségei.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.