Felbúg a keresőmotor

A Yandex már a Twitterbe is belelát

A legnagyobb orosz internetes keresőmotor szolgáltató a Yandex megállapodott a Twitter internetes üzenetszolgáltatóval annak teljes publikus híranyagának kereshetőségéről.

2012.02.21 13:06MTI

A New York-i tőzsdén jegyzett Yandex közleménye szerint a megállapodás egyúttal lehetővé teszi a keresési szolgáltatás minőségének és találati arányának javítását is a Twitter teljes publikus híranyagában már "pillanatokkal azok közzétételét követően".

A Twitter híranyagok megjelennek majd mind a Yandex blogkereső oldalán, mind pedig a twitter.yandex.ru portálon. A megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A legnagyobb orosz keresőmotor szolgáltató és a világ legnagyobb mikroblog szolgáltatója között létrejött megállapodás a felhasználók mikroblog tevékenységének a globális hírszolgáltatásban játszott szerepének jelentőségét húzza alá.

A Google és a Twitter tavaly nem jutott megállapodni a Twitter hírszolgáltatásának kereshetőségéről kötött megállapodásuk meghosszabbításáról.

A Yandex, a legnagyobb orosz internetes keresőmotor szolgáltató az orosz piac 63 százalékát fedi le, míg a Google 23 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.