Hülkenberg váltja Sutilt?

Di Resta helye biztosnak tűnik a Force Indiánál

Német sajtóinformációk szerint jövőre Nico Hülkenberg váltja honfitársát, Adrian Sutilt a Force Indiánál.

2011.10.21 14:16ma.hu

Az egyik legfrissebb hír a Forma-1 világából, hogy a Force India már most megjelölte jövő évi pilótapárosát. A motorsport-total.com szerint Nico Hülkenberg egy év kihagyás után ismét rajthoz állhat 2012-ben, hiszen ő lesz Adrian Sutil utódja az indiai csapatnál.

A portál szerint Hülkenberg egyéves szerződést kötött az istállóval, de ha jól teljesít 2012-ben, akkor 2013-ra is megtarhatja vezetői állását. A 24 éves tehetség 2010-ben a Williams színeiben versenyzett egy évig, majd anyagi gondok miatt távoznia kellett, helyét Pastor Maldonado vette át.

Az idei évben Hülkenberg a Forca India teszt- és tartalék pilótája, így jól ismerhetik őt a csapat vezetői. Timo Gans, a pilóta menedzsere röviden kommentálta a hírt: „Amíg a csapat nem dönt, addig sem Nico, sem pedig én nem nyilatkozunk a pilótakérdéssel kapcsolatban.”

Adrian Sutil teljesítményével azonban elégedett lehet a csapat tulajdonosa, Vijay Mallya, hiszen a német idén 28 pontot szerzett eddig, csapattársa, Paul di Resta pedig 21 egységnél jár. Utóbbi helye azért tűnik biztosnak a csapatnál, mert a skót a Mercedes támogatását élvezi.

Az oldal szerint a pilóta-kérdés még ezen a héten eldőlhet, annak ellenére, hogy Sutil menedzsere cáfolta azon híreket, hogy védence távozna a csapattól. Manfred Zimmermann szerint ezek csak pletykák, de december 15-e előtt mindenképpen eldől, kik fogják vezetni jövőre a Force India autóit.

A Forma-1-es hírek azonban állítják, jövőre di Resta csapattársa Hülkenberg lesz, Sutil pedig a Williamshez szerződhet, mivel már tárgyalásban áll a grove-i csapattal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.