Mit nem szabadna?
Kerüld el! 5 mérgező, ám finom étel
Több cikk jelent már meg arról nálunk, hogy mi az egészséges, fogyókúrás, vitamindús. A cukros és zsíros ételek kártékony hatásáról is írtunk már, ám van még néhány fontos tudnivaló az ételeinkről.
2010.09.30 12:00ma.huAzonnal megehetjük, jól néznek ki, sőt még finom az ízük is, mit sem sejtünk arról,hogy szabályosan mérgezzük magunkat.
1. Üdítő
Hatalmas mennyiségben fogy hazánkban, pedig a vízen kívül csak tetemes mennyiségű cukrot, mesterséges aromákat, állományjavítót és szén-dioxidot tartalmaz.
Valódi mesterséges kalóriabomba, felfújja a hasunkat és a belekre sincs jó hatással.
2. Gyümölcsjoghurt
Egyike az egészségesnek kikiáltott mesterséges termékeknek, amely valóban lehetne egészséges, ám a benne lévő természetes és valóban jótékony hatású anyagokat elnyomja a hozzáadott cukor, a mesterséges aromák és az állományjavítók mennyisége.

3. Ömlesztett sajtok
Bár nevük alapján a tejtermékek csoportjába soroljuk őket, a legtöbb ömlesztett "sajtízű" terméknek nincs sok köze a sajtokhoz.
Alapjukat főként növényi és/vagy állati eredetű zsiradékok alkotják.
Rendkívül magas a nátrium- és foszfortartalmuk, ami a kémiai eljárással történő ömlesztés, mint gyártási folyamat következménye.
4. Ketchup
Akár egészséges is lehetne, hiszen vitaminban gazdag zöldségféléből készül, ám az alapanyaga a legtöbb esetben az a paradicsom, amely másra már alkalmatlan, valamint hatalmas mennyiségben tartalmaz állományjavítókat és tartósítószert, valamint cukrot.

5. Párizsi
Sokan eszik nagy mennyiségben, pedig fogyasztásával nem juttatunk be a szervezetbe mást, mint szalonnabőrkét (40%), ipari szalonnát (20%), szóját (20%) és kevéske vágóhídi maradékot.
Persze kerül bele tartósító és íz fokozó is, továbbá színezőanyagok is bőségesen.