Mindig elbúcsúztatjuk a telet!

Jó a trendi farsang hagyományok nélkül?

Lassan itt a február és a farsangi szezon. Bár ma már kevésbé divatos jelmezbe öltözni, mint akár tíz évvel korábban, azért egy-egy baráti összejövetellel, házibulival még mindig elbúcsúztatjuk a telet.

2009.02.03 15:15ma.hu

Éppen a tavaszváró bulin viszont nem mindegy, mi kerül az asztalra. Még mindenki a karácsonykor felszedett kilókkal küzd, így nehéz, hizlaló étel szóba sem jöhet. 

A görögdinnyének még nincs szezonja, napokig főzni pedig se idő, se energia. Ilyen alkalmakra is ideális választás azonban a kész saláta.

Persze ebben a műfajban is leragadhatunk a majonézes kukoricánál, de ennél ma már sokkal izgalmasabb kompozíciókat is lehet kapni. 

Csak egy pirítós, vagy egy zacskó kétszersült kell a hummus, vagy a padlizsánkrém élvezetéhez, és szintén nem kíván semmi előkészületet. Mint ahogy a jól ismert, de mégis ritkán asztalra kerülő tonhalsaláta, majonézes, vagy natúr káposztasaláta sem. 

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.