Mindig elbúcsúztatjuk a telet!
Jó a trendi farsang hagyományok nélkül?
Lassan itt a február és a farsangi szezon. Bár ma már kevésbé divatos jelmezbe öltözni, mint akár tíz évvel korábban, azért egy-egy baráti összejövetellel, házibulival még mindig elbúcsúztatjuk a telet.
2009.02.03 15:15ma.hu
Éppen a tavaszváró bulin viszont nem mindegy, mi kerül az asztalra. Még mindenki a karácsonykor felszedett kilókkal küzd, így nehéz, hizlaló étel szóba sem jöhet.
A görögdinnyének még nincs szezonja, napokig főzni pedig se idő, se energia. Ilyen alkalmakra is ideális választás azonban a kész saláta.
Persze ebben a műfajban is leragadhatunk a majonézes kukoricánál, de ennél ma már sokkal izgalmasabb kompozíciókat is lehet kapni.
Csak egy pirítós, vagy egy zacskó kétszersült kell a hummus, vagy a padlizsánkrém élvezetéhez, és szintén nem kíván semmi előkészületet. Mint ahogy a jól ismert, de mégis ritkán asztalra kerülő tonhalsaláta, majonézes, vagy natúr káposztasaláta sem.