Illegális bevándorlás

Bakondi György: Magyarország biztonsági kérdésként tekint a migrációra

Az EU folyamatosan politikai nyomás alatt tartja Magyarországot.

2024.04.21 09:19MTI

Magyarország biztonsági kérdésként tekint a migrációra; a siker fontos tényezője a jogellenes határátlépés megakadályozása, illetve az, hogy csak a határon kívül nyújtható be menekültté nyilvánítási kérelem - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György kiemelte: ezeket a tapasztalatokat nem vette figyelembe az Európai Unió a tíz jogszabályból álló migrációs paktum megalkotásakor, sőt, azóta is folyamatosan politikai nyomás alatt tartja Magyarországot.

Különféle kötelezettségszegési eljárásokkal, bírságolásokkal próbálják rászorítani Magyarországot, hogy váljon ugyanolyan "bevándorlóországgá", mint Nyugat-Európa államai - vélekedett.

Amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, addig nem tesznek olyan lépést, ami a magyar emberek biztonságával és érdekeivel ellentétes - jelentette ki a főtanácsadó.

Bakondi György emlékeztetett, hogy a migrációs paktumról nem egyhangú, hanem többségi szavazással döntöttek az Európai Unióban. Ezért úgy látja, esély sincs arra, hogy a csomag eredményre vezessen.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint a nemzetállamokra kellene bízni, hogy a lakosság akarata érvényesüljön, hogy szeretné-e egy adott ország lakossága nagy számban idegenek érkezését, akiknek kultúrája, vallása, mindennapi életvitele szögesen ellentétes az övékkel.

A migrációs paktum értelmében nem a magyar emberek, a magyar jogszabályok döntenék el, hogy kivel kell együtt élni, hanem Brüsszelben határoznának erről. Ez ellentétes a magyar alaptörvénnyel és a magyar emberek biztonságérzetével - hangoztatta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.