Botrány

Párbeszéd: ne foglalkozhasson gyermekkel, aki nem tett feljelentést tudomására jutott pedofil bűncselekmény ügyében

A bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének ügye joggal kapott ekkora figyelmet és okozott ekkora felháborodást.

2024.02.10 03:21MTI

A Párbeszéd a büntető törvénykönyv módosítását javasolja, hogy a bűnelkövetők mellett azok se foglalkozhassanak soha többé gyerekekkel, akiknek tudomásuk volt pedofil bűncselekményről, de nem tettek feljelentést - közölte pénteki online sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Szabó Tímea azt mondta, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének ügye joggal kapott ekkora figyelmet és okozott ekkora felháborodást.

A parlamenti képviselő hangsúlyozta, hogy ebben az esetben a Novák Katalin köztársasági elnök által adott kegyelem nemcsak a hátralévő börtönbüntetése alól mentesíti a férfit, de az egykori igazgatóhelyettesnek törlődik a foglalkoztatástól való eltiltása is. Elfogadhatatlan, hogy nem lesz priusza, kap erkölcsi bizonyítványt, és dolgozhat gyerekekkel is - jelentette ki Szabó Tímea.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.