Vallás

Orbán Viktor zsidó újévi köszöntője

"Kívánom, hogy a sófár hangja tegye felemelővé az ünnepet, a kerek, mézes kalács pedig édessé az új esztendőt."

2023.09.15 09:31MTI

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötte zsidó honfitársainkat a zsidó újév, ros hásáná alkalmából; a kormányfő levelét a magyarországi zsidó szervezetek elnökeinek a napokban kézbesítették - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

"Amikor lezárunk egy időszakot és átlépünk egy újba, a számvetés mellett mindig lehetőségünk nyílik az újrakezdésre is. Azt hiszem, a mögöttünk álló, emberpróbáló évnek nem lesz nehéz búcsút inteni, hogy végre új célokkal, tervekkel felvértezve, egy békésebb, nyugodtabb jövőbe vetett hittel tekinthessünk előre" - írta Orbán Viktor.

"Kívánom, hogy a sófár hangja tegye felemelővé az ünnepet, a kerek, mézes kalács pedig édessé az új esztendőt. Legyenek valamennyien a jó évre beírva" - zárta ünnepi köszöntőjét a kormányfő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.