Programajánló

Tavaszi lóverseny és food truck show várja az érdeklődőket a hétvégén a Kincsem Parkban

A helyszínen többek között Overdose egykori trénere, Ribárszki Sándor gátversenyen fog lovagolni, valamint 50 büfékocsin 15 ország ízeit kóstolhatják meg a helyszínre látogatók.

2023.05.04 06:30MTI

Tavaszi lóverseny és food truck show várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Kincsem Park első idei fesztiválján. A helyszínen többek között Overdose egykori trénere, Ribárszki Sándor gátversenyen fog lovagolni, valamint 50 büfékocsin 15 ország ízeit kóstolhatják meg a helyszínre látogatók - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta, hogy a programsorozat pénteken a kilenc futamból álló agárversennyel kezdődik. A szombati ügetőn és a vasárnapi galoppon a júlusi derby fesztivál sok főszereplőjét lehet majd látni - tette hozzá Pécsi István.

Szombaton ügetőversenyek lesznek, ekkor rendezik meg a két hagyományos nagydíjat, a Ferge László- és Borostyánkői Tamás-emlékversenyeket - emelte ki az ügyvezető igazgató.

Visszatér a nyeregbe Overdose trénere, Ribárszki Sándor, aki 30 éve nem lovagolt versenyen - jelentette be Pécsi István, hozzátéve, hogy a magát néhány hét alatt visszatrenírozó Ribárszki Sándor egy gátversenyben fog lovagolni vasárnap délután az első futamban.

Szombaton Magyarország-Litvánia férfi válogatott rögbimérkőzés lesz, vasárnap amerikai futball bajnoki forduló várja az érdeklődőket, szintén vasárnap pedig a pónibajnokság egyik fontos állomását lehet megtekinteni a helyszínen. A szervezők a hétvégén számtalan családi programmal is készülnek - mondta Pécsi István.

A ló- és agárversenyek természetes velejárója a fogadás, ezért rengeteg jakcpot lesz a helyszínen - fűzte hozzá Pécsi István.

Júliusban a háromnapos Derby Fesztiválon családi programok várják majd az érdeklődőket - emelte ki a Kincsem Park ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy az őszi Nemzetközi Lóverseny & Food Truck Show tematikája Olaszország lesz, az év végén pedig majd az Ügetőszilveszter zárja a szezont.

A Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Kincsem Parkban a jövőben további fejlesztések várhatók, melyek következtében nemcsak Közép-Európa, de az egész kontinens egyik legnagyobb lóversenycentruma lehet néhány éven belül az intézmény - fogalmazott Pécsi István.

Kovács Lázár séf az első magyar pizzakészítő bajnokságról elmondta, hogy Magyarország legjobb pizzaséfjei a szombati versenyen mérhetik össze tudásukat. A versenyzők a helyszínre hozhatják saját tésztájukat, melyet a helyszínen 15 perc alatt kell elkészíteniük és a nemzetközi zsűri előtt bemutatniuk.

A legtöbb pontszámot elérő pizza lesz Magyarország legjobb pizzája - fűzte hozzá Kovács Lázár.

A hétvégén 50 food truck lesz kint a Kincsem Parkban. A színes kínálattal 15 ország - többek között Mexikó, Brazília, Kína, India - ízeit lehet megkóstolni. A standok kisebb adagokat kínálnak majd, hogy minél több ízt megismerhessenek az érdeklődők - mondta Kovács Lázár.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.