Botrány

Ukrajna bekéreti a magyar nagykövetet Orbán Viktor sálja miatt

Orbán Viktor miniszterelnök egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sálban jelent meg a vasárnapi Magyarország-Görögország futballmeccsen.

2022.11.22 12:18ma.hu

Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy bekéretik a kijevi magyar nagykövetet, miután Orbán Viktor miniszterelnök egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sálban jelent meg a vasárnapi Magyarország-Görögország futballmeccsen - írja a 24.hu.

"A revizionizmus eszméinek magyarországi népszerűsítése nem járul hozzá az ukrán-magyar kapcsolatok fejlődéséhez" - kommentálta az esetet az ukrán külügyi szóvivő.

Mint ismeretes Orbán Viktor ott volt Dzsudzsák Balázs válogatottbeli búcsúmeccsén vasárnap este a Puskás Arénában, az erről készült videóban tűnt fel a kormányfőn a nagy-magyarországos szurkolói sál. A válogatott korábbi csapatkapitánya a meccs után felkereste a miniszterelnököt és neki adta az első félidőben viselt mezét, egy másikat pedig átnyújtott barátjának, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek.

Orbán: a foci nem politika

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán fejtette ki véleményét az esettel összefüggésben. Szerinte nem szabad belelátni a dolgokba olyat, ami nincs.

"A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!" - írta bejegyzésében a magyar kormányfő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.