Lelátó

Ilyen szép a látvány a prédikálószéki kilátóról

Felavatták a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb pontján található prédikálószéki kilátót. A 639 méteren álló, 12 méteres kilátót a Pilisi Parkerdő Zrt. építtette.

2016.10.23 01:30MTI
Pilisi Parkerdő Zrt. FB-oldal

A 70 négyzetméter alapterületű új kilátó a kor követelményeinek megfelelő szolgáltatásokat is nyújt, tetején két webkamera található, környékén pedig ingyen wifi-kapcsolat is elérhető.

A kilátót Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár avatta fel. Az eseményen beszédet mond Fazekas Sándor mellett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Kancz Csaba Kormárom-Esztergom megyei kormánymegbízott és Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.

A Pilisi Parkerdő majdnem ezer kilométer túraútvonal és 330 kilométer kerékpáros úthálózat karbantartásáról gondoskodik, erdeiben évente csaknem 20 millió látogatónapot regisztrálnak.

Az állami erdészetek 2014-ben és 2015-ben mintegy 7,3 milliárd forintot fordítottak közjóléti fejlesztésekre.


Kép: Kerék Lívia FB-oldal


Kép: Kerék Lívia FB-oldal


Kép: Kerék Lívia FB-oldal


Pilisi Parkerdő Zrt. FB-oldal


Glória tündökölt a Visegrádi-hegységben

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.