100 millió forintos azonnali intézkedés

Fizetésképtelen a képzőművészeti egyetem

A Magyar Képzőművészeti Egyetem a dolgozóknak küldött levélben közli, hogy nem képes átutalni a teljes októberi munkabéreket az idei elvonások miatt.

2013.10.05 08:05MTI

A Magyar Nemzet szerint a dolgozók a jövő héten kapják meg az elmaradt bérüket. A Népszabadság pedig emlékeztetett: korábban Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár tárgyalni hívta Kőnig Frigyes akkori rektort, és a kormányfő is ígéretet tett a helyzet megoldására, mégis fizetésképtelenné vált az egyetem.

A lap szerint eközben kiderült, hogy a jövő évi költségvetés tervezetébe a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) neve mellett 4,5 milliárd forint szerepel, ami körülbelül duplája a tavalyi előirányzatnak. Az artportal.hu úgy tudja, az MMA a képzőművészeti egyetemen is szerephez juthat - írta a Népszabadság.

A Magyar Nemzetnek Klinghammer István felsőoktatási államtitkár azt mondta: amint értesült róla, hogy a képzőművészeti egyetemnek gondjai vannak a bérek kifizetésével, azonnal intézkedett: utasítást adott, hogy a felsőoktatási struktúraváltási alapból haladéktalanul utaljanak át százmillió forintot az intézmény számlájára. A pénznek a jövő hétre mindenképp meg kell érkeznie - tette hozzá.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.