Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás

Ne ratifikálja: az LMP-nek nem kell az ACTA

Az LMP tiltakozik a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) ellen, és felszólítja a magyar Országgyűlést, hogy ne ratifikálja az egyezményt.

2012.02.11 12:34MTI

Az LMP szombati közleményében azt írta: Magyarország is aláírta januárban azt a megállapodást, amelyet 39 ország nemzetközi korporációinak képviselői is szignáltak a nyilvánosság teljes kizárásával és az internet teljes felügyeletének szándékával.

Az ACTA, hazai ratifikálása esetén, büntetőjogi felelősséget hárít a magyar internetszolgáltatókra a jogvédett tartalmak közvetítéséért és ügyfelei internetforgalmának teljes felügyeletére kényszeríti majd a szolgáltatókat - írta az LMP.

"A Lehet Más a Politika kiáll az internet szabadsága mellett és tiltakozik az emberek szabadságjogát, információs jogát sértő nemzetközi rendelkezés, az ACTA ellen" - fogalmaznak.

A párt a közleményben felszólította a magyar kormányt, hogy ne avatkozzon be az állampolgárok magánéletébe, az ACTA ratifikálásával ne félemlítse meg ha

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.