Tömegbaleset

Kamionos fedélzeti kamera mutatja, hogy történt a tömegszerencsétlenség az M1-esen - videó

40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt; két ember életveszélyes állapotban van; 12 ember - négy gyermek és nyolc felnőtt - súlyos, míg 25 ember - 6 gyermek és 19 felnőtt - könnyű sérüléseket szenvedett.

2023.03.12 09:49ma.hu

Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy videó, amit egy férfi tett fel, miszerint kollégájának fedélzeti kamerája így rögzítette a 2023. március 11-ei tömegszerencsétlenséget. Amennyiben nem jelenik meg a videó, kattintson ide!

A rendőrség korábbi közlése szerint öt kamion és 37 autó ütközött össze az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon. Az elsődleges adatok alapján a balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett.

A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben - közölte korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.