Richard Wagner 200. születésnapja alkalmából

Kétszáz oldtimer indul hídnak

Történelmi járműmatuzsálemek indulnak útnak Lipcséből Bayreuthon át Velencébe a kétszáz éve született Richard Wagner tiszteletére. Hidat kívánnak építeni.

2013.03.02 09:55MTI

A kétszáz oldtimer túráját június 13. és 16. közötti napokra tervezik a híres zeneszerző születésének évfordulója alkalmából. "Az akcióval hidat kívánunk építeni a nagy zeneszerző szülővárosa, munkásságának legfontosabb állomásai és halálának helyszíne között" - mondta Manuel Becker, a bayreuthi Marketing és Turizmus Kft. munkatársa.

Az oldimerek Lipcséből vágnak neki az útnak. Először Zwickauba érkeznek, ahol a résztvevőket a Horch Múzeumban fogadják. Onnan Vogtland, majd a csehországi Franti±kovy Lázně érintésével érkeznek Bayreuthba.

Az út csúcspontja a Bayreuth belvárosán keresztül a Festspielhausig, a fesztiválszínházig vezető menet lesz. Onnan már valószínűleg nem minden autó indul tovább a célállomás, Velence felé.

A német zeneszerző óriás 1883. február 13-án hunyt el az olasz városban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.