40 percig rimánkodtak a birkának

Háztetőre galoppozott fel egy birka - tűzoltók mentették le

Birkatürelemre volt szükségük azoknak a tűzoltóknak, akik egy háztetőre (f)elkóborolt birkát próbáltak megmenteni: több mint fél órán keresztül négy ember rimánkodott, mire az állat a tető túloldalán leugrott.

2011.06.16 14:47ma.hu

Mintegy 40 percet töltött egy ház tetején bégetve egy birka a walesi Pontycymmer városkában, mert felfele még megtalálta az utat, de lefele sehogy sem boldogult. A ház tulajdonosa, a 38 éves Claire Walters figyelt fel a különös hangokra, miközben épp tévézett otthonában, de fogalma sincs, ki hívta ki a tűzoltókat, akik végül az állat segítségére siettek.

Walters asszony elmondta, hogy mivel a környéken elég sok juh él, először fel sem tűnt neki a bégetés, azt gondolta, az utcán sétál az egyik elkóborolt példány. Ám nem sokkal később gyanús dobogást hallott a feje fölül, és amikor kiment a háza elé, hogy megnézze, mi történik a tetőn, nem akart hinni a szemének: egy birka nézett vele farkasszemet.

Fotó: BBC


"Teljesen megdöbbentem" - magyarázta később a nő, így aztán érthető, hogy meglepetésében csak bámult, mint borjú az új kapura, miközben valaki más értesítette a tűzoltókat. "A szomszéd kertjébe valahogyan bejutott, ott felugrott a fürdőszoba tetejére, majd át a mi tetőnkre." - tudta meg végül a nő a nyomok alapján, hogy hogyan került egy birka a házára.

"Az összes szomszédom az utcán volt, legalább 15-en álltunk ott, míg véget nem ért a fura történet" - folytatta Mrs. Walters, aki elárulta, hogy legalább 40 percen keresztül sétálgatott a juh az egyik kéménytől a másikig, ahol négy lelkes tűzoltó próbálta terelgetni az állatot. Végül egy másik kiszögellésen sikerült lemenekíteni a háztetőről.

"Elsőre vicces volt, de aztán hamar rájöttünk, hogy a birka eléggé elkeseredett." - tette hozzá az asszony, akinek az ijedségen kívül semmi baja nem esett, mégis az eset óta nem mer visszamenni dolgozni, mert attól fél, hogy megismétlődhet a birkajárás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.