Erősebb volt a hiúság a hivatástudatnál

Magát szelfizte a rendőr, miközben öngyilkos lett mögötte egy férfi

"Magasan képzett tárgyalónak" rendelték a helyszínre, a rendőrnek azonban a hídról épp leugrani készülő férfi életénél fontosabb volt a saját hiúsága, mert tárgyalás helyett önmagát fényképezte.

2014.09.04 10:29ma.hu
Másodpercekkel a halálos ugrás előtt...

Botrány robbant ki a török rendőrség körül, miután nyilvánosságra került egy fotó: a képen egy csapat rendőr látható, akik közül az egyik épp saját magáról készít egy szelfit, a többiek pedig őt nézik, eközben viszont néhány lépésre tőlük egy férfi áll a híd külső peremén, ugrásra készen - és másodpercekkel később le is vetette magát a halálba. A sokkoló felvétel Isztambulban készült a hét elején, a Boszporusz-hídon, és a szelfiző tisztet "magasan képzett tárgyalópartnerként" küldték a helyszínre az öngyilkosságra készülő - majd azt végre is hajtó - férfihoz.

"Ez volt a harmadik öngyilkossági kísérlete" - mondta el a 35 éves Sadrettin Saskin nevű áldozatról Maksud Calik rendőrségi szóvivő. "A szakképzett tárgyalók megpróbálták rábeszélni, hogy jöjjön vissza a hídra, amikor ő hirtelen elengedte és lezuhant" - 180 méter magasságból esélye sem volt túlélni.

A rendőrség vizsgálatot indított az érzéketlen tiszt tettével kapcsolatban.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.