Szír hatás

Az öngyilkos amerikai terrorista

Az al-Kaida egy amerikai állampolgárságú öngyilkos merénylőről szóló videót tett fel a világhálóra.

2014.07.26 12:25MTIMoner Mohammad Abu Salha, más néven Abu Hurajra al-Amriki az első amerikai állampolgár, aki ilyen terrorcselekményt elkövetett a szíriai válság 2011 márciusában történt kirobbanása óta.

"Halálom után pihenni szeretnék, de nem ebben a világban. Szívem nem nyugodt itt, de majd az lesz az édenkertben" - mondta a felvételen a fiatalember bizonytalan arab nyelven. A 17 perces videót a Youtube közösségi oldalra az al-Kaida terrorszervezettel kapcsolatban álló szíriai al-Núszra Front elnevezésű szervezet tette fel.

A zavaros tartalmú felvételen az amerikai férfi elmondta: "Szíriába anélkül érkeztem, hogy pénzem lett volna arra, hogy puskát vegyek. Isten adott puskát és (később) sok más mindent".

A férfi idén május 25-én egy szíriai katonai támaszpontnál robbantotta fel magát Idlíb tartományban. A detonáció a felvételen is látható. Hat nappal később az amerikai külügyminisztérium megerősítette, hogy a merénylő valóban amerikai állampolgár volt.

Becslések szerint az elmúlt három évben 9-10 ezer külföldi fegyveres érkezett harcolni Szíriába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.