Manuel Uribe 560 kilogrammot nyomott

Elhamvasztották a világ egykor legkövérebb emberét

Megfelelő méretű koporsó híján elhamvasztották a mexikói Manuel Uribét, akit 560 kilogrammos súlyával a világ legkövérebb embereként vett nyilvántartásba 2006-ben a rekordok könyve.

2014.05.28 11:25MTI
freedigitalphotos.net/africa

Az időközben 394 kilóra lefogyott 48 éves férfi szívritmuszavarral került kórházba május 2-án és még hétfőn hunyt el szív- és veseelégtelenségben.

Édesanyja, Otilia Garza elmondta az El Universal című lapnak, hogy mivel nem találtak megfelelő méretű koporsót, a hamvasztást kellett választaniuk.

Az AP hírügynökség szerint a krematóriumot a szokásosnál 60 százalékkal magasabb hőmérsékletre állították a négymázsás ember elhamvasztásához.

Az annak idején a legnehezebb élő embernek tartott Uribe egyike volt a világtörténelem három ismert legkövérebb emberének is. Kórházba egy teherautó platójában, a számára épített speciális ággyal együtt egy daru segítségével szállították.

A 2002 óta ágyban fekvő Manuel Uribe mindig elutasította, hogy gyomorszűkítő műtéttel segítsenek rajta. Anyja szerint sokat szenvedett, de mindig jó kedélyű és - lehetőségeihez mérten - tevékeny volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.