Sínek közt aludt el a részeg

Csak az orra hegye bánta a gyorsvonat gázolását

Csupán az orra hegye sérült meg annak a részeg férfinek, akit épp a síneken gyalogolva nyomott el a buzgóság - a vonatvezető rémülete annál nagyobb volt, amikor észrevette az útban heverő testet.

2012.08.15 11:29ma.hu

Egyetlen orrhegynyi horzsolással élte túl a sínek közt részegen fekvő Josef Pavlata, hogy áthaladt fölötte egy gyorsvonat. A csehországi Usti nad Labem közelében egy alagút bejáratánál dőlt le egy kicsit pihenni a 32 éves, nem túl szomjas férfi, és arra sem eszmélt fel, hogy átrobog fölötte egy gyorsvonat.

Ezzel egyidőben enyhe infarktust kaphatott a mozdonyvezető, aki az alagút felé robogva hirtelen meglátta az ott heverő testet. Hiába húzta meg a vészféket, ekkora távolságon lehetetlen volt megállni, a masiniszta el tudta képzelni, milyen látvány fogja fogadni, mikor végre le tudott szállni az álló járműről.

Legnagyobb meglepetésére azonban a férfi nemhogy nem halt meg, de még akkor is félig aludt, amikor kihúzták a kerekek alól, és az összes sérülés, amit találtak rajta, egy apró horzsolás az orrán. Csak halkan tesszük hozzá: lehet, hogy azt sem a vonat okozta?

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.