Minden szerve tökéletesen funkcionál

Döbbenet: két pofával és négy szemmel született a cica

Valódi sziámi macska látott napvilágot Floridában, és ezúttal nem a fajtájára vonatkozik a jelző. A cicának két arca van, a hozzá tartozó egy-egy szájjal, orral és két pár szemmel.

2012.02.05 10:29ma.hu

Bizarr genetikai hibáját leszámítva tökéletesen egészséges és normális kiscica a Floridában született Harvey Dent, aki a Batman kétarcú gonosza után kapta a nevét, de gazdái szerint a külsején kívül semmi hasonlóság nincs a gazemberrel. Nash Hand és Forsythe Amanda mindenesetre igencsak meglepődött, amikor fekete cicájuk öt kölyke közül az egyiket két arccal hozta a világra.

"Miről beszélsz? Hogy érted, hogy két arca van?!" - hitetlenkedett a férj, amikor felesége döbbenten beszámolt neki az ellés részleteiről. Aztán kiderült, hogy Amanda nem túlzott, a cicának mindenből duplán van a fején: két szája, két orra és összesen négy szeme van, és a jelek szerint mindegyik "pótszerv" ugyanolyan tökéletesen működik, mint ha csak egy lenne belőlük.

Fotó: WWBS


"Amikor eszik, akkor úgy néz ki, hogy az egyik oldalán rendesen eszik, a másikon meg úgy tesz... amikor nyávog, akkor mindkét szájából jön a hang" - meséli az asszony. Az interneten kért segítséget az emberektől, hátha van valakinek tapasztalata, hogy mit lehet tenni ilyen esetekben, ám segítség helyett számtalan rosszindulatú tanács érkezett.

"Az biztos, hogy nem fogjuk megölni. Nem hagyom, hogy valaki ezt mondja nekem! Nem lehet őt elpusztítani csak azért, mert kicsit más, mint a többiek!" - háborgott Amanda. A Janus-macska egyébként igen ritka jelenség, a kétarcú római istenségről kapta a nevét a kór leírása, amelynek során egyetlen fejen két arc "tükröződik". Valójában Harvey Dent feje nem tökéletesen szimmetrikus, olyan, mintha a jobb oldali arca lenne az igazi, a bal oldali pedig a pluszpofi, kisebb is a "főpofánál".

A Guinness Rekordok Könyve szerint a legöregebb kétarcú macska 12 évet élt meg, ami emberi léptékkel számolva mintegy 70 évnek felel meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.