Szenzorokkal teli arzenál

Okosfegyvereket tesztel az amerikai rendőrség - képek!

A speciális fegyverekkel nyomon követhető lesz, hogy hol, mikor és hogyan sütötték el őket.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.11.16 18:00ma.hu

Az elmúlt húsz évben nagyon megszaporodtak a halálos kimenetelű rendőri intézkedések az Egyesült Államokban; az amerikai rendőrök tavaly 461 "menthető emberölést" követtek el. Az idei év egyik legnagyobb tengerentúli botránya is egy ilyen esethez köthető: egy fehér rendőr agyonlőtt egy fekete tinédzsert a Missouri állambeli Fergusonban. Igaz az, hogy ez a gyilkosság is a "menthető" esetek közé tartozik-e egyelőre kérdéses, a hírek szerint az USA legfelsőbb bírósága épp a napokban fog dönteni erről a kérdésről.

Kattintson a képekért! >>>

Egy kaliforniai startup nemrég olyan technológia tesztelésébe kezdett, amelynek segítségével a jövőben könnyen kideríthetővé válhat, hogy pontosan mi is történt egy-egy ilyen esetben. A Yardarm Technologies olyan fegyvereket gyárt, amelyeket apró szenzorokkal is elláttak. Ezek az érzékelők számos adatot rögzítenek: köztük a rendőrök tartózkodási helyét, azt, hogy mikor rántotta elő a fegyvert a tokjából, és azt is, hogy pontosan mikor és hol sütötte el. A cég fejlesztői később szeretnék további telemetriai információk begyűjtésére is alkalmassá tenni a rendszert, amely így kulcsfontosságú bizonyítékokkal szolgálhat a vitás esetekben.

A Yardammal a Santa Cruz megyei, a kaliforniai és a texasi rendőrség is együttműködik az okosfegyverek tesztelésében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.